top of page
2020-LOGO_There is More - Floris van der Schot-1.png
De Werkacademie Utrecht.JPG

Burn out klachten

Op een bepaald moment in uw leven is het mogelijk dat het u allemaal wat teveel wordt. Wanneer u hier niets mee doet, kan er een burn out ontstaan. Wanneer u een burn out in Utrecht heeft, is dit in de eerste plaats erg vervelend. U voelt zichzelf uitgeput, mogelijk depressief, het lukt u niet meer om uw dagelijkse werkzaamheden uit te voeren, etc. Daarnaast kunnen er ook allerlei andere psychische en lichamelijke klachten een rol spelen als gevolg van een burn out. Het is belangrijk dat u deze burn out in Utrecht de baas wordt, zodat u weer zin krijgt in het leven, en uw dagelijkse bezigheden weer op kunt pakken. Echter is het hierbij wel van belang dat de mogelijke oorzaak van uw burn out wordt aangepakt.

Oorzaak aanpakken

Een burn out in Utrecht kan verschillende oorzaken hebben. Het is mogelijk dat u langdurig bent blootgesteld aan een té hoge werkdruk, maar een burn out kan ook het gevolg zijn van problemen in de relationele sfeer. Wanneer uw burn out in Utrecht het gevolg is van een té hoge werkdruk, is het naast de juiste begeleiding van een coach in Utrecht ook belangrijk om begeleiding te krijgen van een loopbaancoach in Utrecht. Dit omdat u mogelijk beter op zoek kunt gaan naar een andere baan, waarbij u tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden een minder hoge werkdruk ervaart. Er is geen standaard begeleiding die geboden kan worden bij mensen die kampen met een burn out. Allereerst is het belangrijk om te onderzoeken wat de oorzaak van de burn out is. Pas wanneer dit bekend is, kan de juiste behandeling geboden worden.

Maatjes met Mijn Lichaam 3.JPG

De juiste behandeling

Wanneer u kampt met een burn out in Utrecht, is er geen standaard behandelmethode die u kunt volgen. Dit omdat iedereen andere klachten ervaart wanneer hij of zij kampt met een burn out. De een ervaart meer psychische klachten en is ontzettend prikkelbaar, terwijl de ander juist extreem vermoeid is en last heeft van rug- en nekklachten. Welke behandelmethode dus het beste bij u past is afhankelijk van de vorm van de klachten en van de ontstaanswijze van deze klachten. Samen met de juiste behandelmethode kunt u van uw burn out klachten afkomen zodat u weer positief en vol energie in het leven komt te staan.

bottom of page